Dosar penal după scandalul cotelor de vânătoare

Data actualizării: Data publicării:
vanatoare

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis un dosar penal in rem care vizează studiul prin care au fost stabilite cotele de vânătoare la carnivorele mari. Studiu contestat de mai multe asociaţii de protecţia animalelor. Procurorii vor să vadă dacă nu există un conflict de interese. Printre specialiştii care au întocmit studiul sunt şi vânători.

Anchetatorii susțin că ar fi vorba despre infracțiuni precum fals intelectual, conflict de interese, abuz în serviciu și uz de fals. Procurorii vor să afle dacă specialiștii implicați în realizarea studiului care recomandă omorârea a 1.700 de animale sălbatice au făcut sau nu anumite abuzuri.

Cercetătorii care au făcut studiul sunt angajați atât la Facultatea de Silvicultură din Brașov, dar și specialiști de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, precum și angajați ai unor asociații private de vânătoare.

Ministerul Mediului a anunțat că va fi interzisă de acum încolo vânătoarea pentru lup, urs, râs și pisică sălbatică. Vor exista excepții doar în cazul în care animalele respective au pus în pericol viețile oamenilor sau au provocat pagube considerabile.

Citiți și:

Ministerul Mediului a suspendat ordinul de ucidere a 1691 de urși, lupi și pisici sălbatice

WWF: Ministerul Mediului propune împușcarea a aproape 1.700 de animale sălbatice strict protejate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri