Dosar penal în cazul insolvenței FC Dinamo. Ce spune fostul administrator judiciar

Data publicării:
sigla dinamo

Cătălin Dascăl, fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo, a declarat joi, pentru News.ro, că procurorii i-au cerut acte legate de procedura insolvenţei societăţii, pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor. El a precizat că de planul de reorganizare a SC Dinamo 1948 SA şi de consultanţa acesteia s-au ocupat o societate de avocatură şi o firmă de insolvenţă angajate de debitoare, cea care a solicitat instanţei intrarea în insolvenţă.

sigla dinamo

Cătălin Dascăl a spus că procurorii i-au solicitat acte legate de procedura insolvenţei anterior percheziţiilor care au loc joi, la o societate de avocatură şi la o firmă de insolvenţă.

El a precizat că, după ce Cabinetul Individual de Insolvenţă Dascăl Cătălin a fost desemnat de instanţă administrator judiciar, s-a ocupat doar de procedura de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA.

Dascăl a mai spus că planul de reorganizare a fost făcut de către debitoare, iar o societate de avocatură a asigurat consultanţa pe probleme juridice în perioada derulării procedurii.

Poliţiştii au făcut, joi, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la o societate de avocatură, la o firmă de insolvenţă şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă.

Faptele cercetate sunt legate de derularea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal, procedură încheiată în septembrie 2015.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor vor fi ridicate documente, nicio persoană nefiind dusă la audieri.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile, la începutul lunii martie 2015, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri