Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru o nouă infracțiune

Data publicării:
SEBI GHITA CORUPTIE VOT IMUNITATE INQUAMPHOTOS

Procurorii anticorupție au extins urmărirea penală față de deputatul Sebastian Ghiță în dosarul în care este cercetat și ex-premierul Victor Ponta, cu privire la aducerea în România, în 2012, a fostului premier britanic Tony Blair. Ghiță este acuzat acum și de folosirea cu rea-credință a creditului societății Media Fantasy.

SEBI GHITA CORUPTIE VOT IMUNITATE INQUAMPHOTOS

La ieșirea de la DNA Ploiești, întrebat care sunt noile acuzații aduse de procurori, Sebastian Ghiță a refuzat să spună, zicând doar că este vorba despre „chestiuni din astea de campanie electorală și utilizarea banilor în campania electorală”.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, fostul deputat PSD, actualmente membru al PRU, ar fi acuzat că ar fi dispus să fie scoşi bani din societatea comercială Media Fantasy, bani care ar fi fost folosiți pentru vizita fostului premier britanic Tony Blair.

Prezent la audieri la DNA Ploiești, Ghiță a declarat presei că a adus două bibelouri-bufnițe, pe care le-ar fi primit de la procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. „Doamna Kovesi tot spune că nu a existat o relaţie între noi. Venind ieri la Ploieşti, mi-am adus aminte că la una dintre vizite mi-a făcut cadou nişte bufniţe. Şi pentru că suntem în dosarul cu domnul Portocală, denunţătorul vampir, denunţătoarea sexy şi Tony Blair, m-am gândit şi eu că bufniţele pe care mi le-a adus cadou atunci pot să îi le dau înapoi. Că am văzut eu la Vanghelie şi la Geoană, când au dat ceasurile înapoi la DNA, nu au mai avut nicio problemă”, a declarat Ghiță.

Tot azi, la DNA Ploieşti au fost chemaţi să dea declaraţii şi doi apropiaţi de-ai lui Sebastian Ghiţă: Sorin Chirilă şi Ionuţ Iordăchescu. Potrivit acelorași surse, cei doi au fost chemați la audieri în condițiile în care primul este administratorul de fapt al Media Fantasy, iar al doilea, administratorul legal al societății.

Potrivit procurorilor, Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri