Dosare penale de notorietate în familii de magistrați

Data publicării:
veronica cirstoiu mita milion judecatoare 5934147-Mediafax Foto-Silviu Matei 2

În martie 2011, fiul judecătoarei arestate pentru luare de mită, Veronica Cîrstoiu, fost preot, a fost implicat într-un accident soldat cu trei morți. Un alt preot din Dâmbovița, soția acestuia și fiica lor au murit pe loc în urma impactului.

La mai bine de doi ani de la accident, procurorii nu au încheiat ancheta. Rudele familiei care și-a pierdut viața în accident acuză o tergiversare a dosarului.

„Pur şi simplu nimic, stă dosarul pe loc, de doi ani şi jumătate”, spune Cecilia Stancu, cumnata preotului Nicolae Nicolae. Întrebată dacă este de părere că se tergiversează dosarul, ea a răspuns: „Da, bineînteles! Mama lui este judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, Sectia I Penală”.

Acum, atât fostul preot, cât si mama sa au ajuns în spatele gratiilor, dupa ce procurorii au descoperit că ar fi fost implicați în traficarea unor decizii judecătorești.

Un alt caz de fiu de magistrat cu probleme în justiție, este cel al lui Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova, arestat în 2009.

Iustin Covei a fost trimis în judecată în martie 2010, pentru infracţiuni informatice. De atunci, la tribunal au fost nu mai puţin de 70 de înfăţişări în cazul său, fără să se ajungă la o decizie. Între timp, judecătorul de caz a decis că tânărul poate să fie cercetat în libertate, aşa că acesta a fost eliberat din Penitenciarul Rahova.

Un alt caz este cel al fiului fostului judecător de la curtea supremă, Traian Gherasim. Acesta a fost arestat pentru că susținea că se poate folosi de influența tatălui său în anumite dosare penale. Iar procurorii i-au deschis două dosare penale.

Și în familiile înalților demnitari sunt precedente penale. Un dosar plimbat între instanţe de mai bine de doi ani este cel al lui Andrei Plăcintă, fiul fostului ministru al Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă. A fost acuzat că şi-a lovit prietena în mijlocul străzii şi că a lovit intenţionat cu maşina un bărbat care a încercat să intervină în scandal.

Curtea de Apel s-a pronunțat de doua ori în cazul lui Andrei Plăcintă. Prima pedeapsă, de șase ani de închisoare, a fost însă anulată de instanța supremă, pentru ca tânarul nu a beneficiat de dreptul la apărare. În martie anul acesta, a doua decizie a redus pedeapsa la patru ani și șase luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri