Dosarele lui Dumitru Dragomir

Data publicării:
dumitru dragomir dna

Unul dintre dosarele în care este cercetat Dumitru Dragomir este cel care a dus la apusul echipei Universitatea Craiova. Clubul a fost scos din campionat în 2011, printr-o decizie a mai-marilor fotbalului.

În 2012, echipa a fost reafiliată printr-o decizie a instanţei, după ce judecătorii au considerat dezafilierea abuzivă. Dumitru Dragomir este trimis în judecată, cu acuzaţia de abuz în serviciu.

Fostul şef al LPF vrea să scape de aceeaşi acuzaţie şi în cazul transferurilor lui Bogdan Lobonţ. George Copos ar fi trebuit să plătească Echipei Corvinul un comision de 900.000 de dolari pentru transferul portarului la Ajax Amsterdam.

Fostul patron al Rapidului ar fi ocolit însă această datorie, cu ajutorul oficialilor FRF, spun procurorii. Din cauza restanţelor acumulate, prejudiciul ar fi ajuns la 2 milioane de dolari. Şi statul român ar fi pierdut bani în acest caz, din cauza taxelor neplătite.

Numele lui Dumitru Dragomir mai apare într-un dosar cercetat de procurorii DNA, după ce soţia lui Mircea Sandu a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal 400.000 de euro, sumă pe care ar fi trebuit să o primească de la clubul Gloria Bistriţa. Banii au fost daţi însă de LPF din drepturile de televizare ale meciurilor echipei.

Dumitru Dragomir este placa turnantă care a dus la deschiderea dosarului de şantaj în care sunt judecaţi Dan Voiculescu, fiica sa, Camelia Voiculescu şi directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu. Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat pe administratorul RCS-RDS că dezvăluie informaţii compromiţătoare despre o tranzacţie dintre firma condusă de el şi Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir a mai trebuit să se apere în 2008 într-un dosar în care era acuzat că ar fi primit mită pentru a cumpăra un teren şi o construcţie, ambele supraevaluate, de la Gino Iorgulescu. După patru ani de procese, şi el, şi Gino Iorgulescu au fost achitaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri