Sari la conținut

Dosarele X la DNA. Denunțul rămas fără denunțător

Denunţul ar fi fost depus la Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul de Interne în aprilie anul acesta. DGA şi-a declinat, însă, competenţa, iar astăzi procurorii DNA l-au chemat pe Florin Secară să dea explicaţii.

Deputatul susţine că habar nu are despre ce afaceri imobiliare e vorba în acest dosar şi le-a declarat procurorilor că el nu a depus niciun denunţ. Iată dialogul pe care l-a avut la ieșire cu jurnaliștii:

- Am aflat că a fost depus un denunţ, o plângere, la DGA, către Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne, de către o persoană necunoscută care şi-a asumat datele mele de identificare”, le-a spus jurnaliștilor deputatul Florin Secară.

- Împotriva cui era denunţul?

- Împotriva domnului Pandele.

- De ce îl acuză şi de ce s-ar folosi de numele dumneavoastră?

- Nu are importanţă, atât timp cât nu a fost făcut de mine.

Florin Secară a candidat la Primăria Voluntari la alegerile locale din iunie 2016 din partea PNL. Inițial, candidatura sa a fost respinsă de Biroul Electoral, iar Secară acuzase „manevre” din partea PSD. Primarul în funcție, Florin Pandele, soțul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a candidat anul acesta ca independent, după ce precedentul mandat îl obținuse din partea PSD. Actualul edil din Voluntari este la al cincilea mandat.