Dosarul armelor. Adrian Năstase scapă de urmărirea penală

Data publicării:
nastase crop

Parchetul instanţei supreme a închis dosarul în care Adrian Năstase era urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în legătură cu gloanţele găsite la locuinţa sa după tentativa de suicid, stabilind ca fostul premier să primească o amendă administrativă.

Decizia de scoatere de sub urmărire penală vine după ce, pe numele lui Adrian Năstase, procurorii Parchetului General au dispus, în martie, începerea urmăririi penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

UN NOU DOSAR. Adrian Năstase, urmărit penal pentru 399 de cartuşe deţinute ilegal

„În continuarea cercetărilor în cauza constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului Năstase Adrian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 279 alin. 1 Cod penal”, se precizează într-un comunicat de miercuri al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Procurorii Ministerului Public precizaseră într-un comunicat că în 21 iunie 2012, în ziua când poliţiştii au venit să pună în executarea decizia de condamnare a lui Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii”, iar fostul premier a încercat să se sinucidă cu un revolver, acesta „deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win şi 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să deţină”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri