Dosarul baschetbaliştilor înjunghiaţi | Un agent de pază de la club, reţinut

Data publicării:
baschetbalisti

Unul dintre agenţii de pază ai clubului din Brăila unde au fost înjunghiaţi cei doi baschetbalişti americani a fost reţinut de poliţişti pentru mărturie mincinoasă, întrucât, atunci când a fost audiat, ar fi făcut o declaraţie care nu corespunde realităţii, îngreunând astfel ancheta, scrie presa locală.

baschetbalisti
Foto: debraila.ro

Potrivit presei locale, un agent de pază al clubului, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut de poliţişti pentru mărturie mincinoasă. Bărbatul a fost audiat după producerea atacului, iar atunci el ar fi făcut o declaraţie care nu corespunde realităţii, îngreunând ancheta şi identificarea autorilor.

Sâmbătă, bărbatul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, mai scrie presa locală.

Citiţi şi:

Interlopul Dasaev a fost arestat preventiv. Procurorii îi aduc trei acuzații grave

Procuror, despre cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi: Imaginile sunt foarte clare. O singură persoană a dat cu cuţitul

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

A doua zi, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Ulterior, reprezentanţii clubului sportiv din Brăila au anunţat că starea ambilor sportivi prezintă o evoluţie favorabilă, aceştia fiind conştienţi şi putând comunica fără dificultăţi. "Şi-au contactat familiile şi apropiaţii şi sunt optimişti în ceea ce priveşte recuperarea", precizau reprezentanţii clubului.

În 17 septembrie, principalul suspect a fost reţinut, fiind vorba despre Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Ulterior, Husein a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit avocatului său, el a recunoscut agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri