DOSARUL BECALI. Procurorii cer 11 ani de închisoare. Verdictul, pe 11 februarie

Data publicării:
2901 20gigi 20becali-46384

Procurorii cer 11 ani de închisoare pentru George Becali și pentru asociații săi, pe care îi acuză că i-ar fi lipsit de libertate pe bărbații care i-au furat limuzina latifundiarului din Pipera.

Procurorul consideră că faptele de care este acuzat Becali reprezintă o misiune de comando urban. Parchetul a menţionat că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri în trafic, răpiri şi violenţă.

Iniţial, prima instanţă a considerat că Becali a comandat doar recuperarea maşinii, fără să ceară ca hoţii să fie agresaţi. Sentinţa curţii supreme va fi anunţată pe 11 februarie.

Acuzat că şi-a făcut singur dreptate

George Becali a fost acuzat că, în 2009, alături de gărzile sale de corp, ar fi sechestrat şi lovit mai multe persoane care i-ar fi furat maşina.

Ulterior, cele trei persoane pe care Becali le-ar fi sechestrat au fost condamnate pentru furtul mai multor maşini, printre care şi cea a patronului echipei de fotbal Steaua.

Anchetatorii susţin că Becali a dorit să îşi facă singur dreptate. În primă fază, magistraţii au decis că Gigi Becali este nevinovat, dar decizia lor a fost atacată cu recurs de procurori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri