Dosarul Bercea-Băsescu. Marian Căpățână: Este un complot al lui Dan Voiculescu

Data publicării:
marian capatana mediafax

 

(FOTO Marian Căpăţână - Mediafax)

ACTUALIZARE 11:38

Întrebat cum comentează acuzațiile lui Marian Căpățână, Pavel Abraham, avocatul familiei Anghel, a spus: „Cred că e iresponsabil omul acesta. Am aflat de acest lucru pe 16 mai, anul acesta. Nu am niciun amestec, nu ştiu despre ce este vorba”.

Pavel Abraham a mai spus că l-a cunoscut pe Florin Anghel când a venit să îl angajeze ca avocat pentru a-l apăra pe tatăl său, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativă de omor. Potrivit lui Pavel Abraham, dosarul lui Sandu Anghel se afla în ultimă fază la Înalta Curte de Casaţie, în cursul anului 2014.

Avocatul a spus că l-a văzut pe Sandu Anghel doar când se afla în boxa acuzaţilor, iar cu ceilalţi membri ai familiei Anghel s-a întâlnit doar la termene, la Înalta Curte de Casaţie.

Nicio relaţie, nicio legătură. Orice asemănare cu treburile acestea sunt o invenţie a unor oameni care, probabil, au probleme patologice”, a spus Pavel Abraham.

Întrebat dacă avea vreo relaţie cu Marian Căpăţână, Pavel Abraham a spus că s-au întâlnit o dată la sediul DNA, în momentul în care primul urma să fie audiat pe baza denunţului făcut de Florin Anghel, în luna iunie.

„Atât judecătorul, cât şi procurorii, atunci când fac o anchetă, îi spune celui care este anchetat că are dreptul să se abţină, să nu spună nimic. Sau, dacă spune, ceea ce spune va putea fi folosit şi împotriva lui. Este o situaţie tipică. Mie îmi pare bine că spune asemenea enormităţi, fiindcă instanţa, cu uşurinţă îşi poate da seama de faptul că nu este un dram de adevăr în asta şi, evident, va folosi acest lucru şi, în mod cert, îl va taxa şi din perspectivă juridică deoarece minte şi, în contextul acesta, poate să îi aplice o pedeapsă în limita maximă prevăzută de lege. Mă bucur că are o astfel de poziție care, în mod cert, nu corespunde adevărului”, a explicat Pavel Abraham.

Pe de altă parte, Pavel Abraham a mai spus că în momentul în care Sandu Anghel a strigat în curtea DNA-ului că le-ar fi plătit pe Livia Stanciu și Laura Codruța Koveși cu un milion de euro, el nu era avocatul acestuia. Era însă avocatul lui Florin Anghel, autorul denunțului.

ACTUALIZARE 11.15. Întrebat cum comentează declaraţiile lui Marian Căpăţână, Dan Voiculescu a negat categoric vreo implicare: „Mă, ce-i cu Căpăţână ăsta, a zis că i-am dat eu banii, ce-a zis? E nebun! Nu e normal la cap, asta pot să spun şi îmi pare rău că trebuie să spun asta”.


Marian Căpăţână susţine că ar fi fost contactat de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în perioada martie - aprilie 2013. Florin Anghel i-ar fi oferit acestuia 200.000 de euro, cu condiţia să declare că o parte din bani ar fi ajuns la Traian Băsescu. Banii ar fi venit de la fostul senator Dan Voiculescu.

Mi-a spus (Florin Anghel - n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceşti 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condiţiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu”, a declarat M. Căpățână, potrivit cotidianului Evenimentul zilei.

Marian Căpăţână le-a spus judecătorilor că, în 2011, a luat un împrumut de la familia Anghel pentru a participa la o licitaţie. După anularea licitaţiei, în 2012, cei din clanul Bercea i-au spus lui Mircea Băsescu de împrumut, explicându-i că vor să fie ajutaţi „în speţa cu Sandu Anghel”.

Marian Căpăţână susţine că, după anularea licitaţiei, el a vrut să returneze împrumutul, numai că familia Anghel a început să îi ceară bani fratelui preşedintelui şi să îi ameninţe pe cei doi.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt în continuare după gratii.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri contestaţiile celor doi faţă de măsura arestului preventiv. Fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii susţin că el ar fi primit 200.000 de euro de la clanul Bercea pentru a-l scoate din închisoare pe Sandu Anghel, iar Marian Căpăţână ar fi fost cel care ar fi intermendiat afacerea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri