Dosarul Carpatica: Ilie Carabulea, Marian Mîrzac şi Radu Mustăţea au fost reţinuţi

Data publicării:
carabulea

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, şi Radu Mustăţea, membru în CA al acestei companii, au fost reţinuţi marţi seară de procurorii anticorupţie, care urmează să propună arestarea lor, transmite Mediafax. Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost recent eliberat din închisoare.

Măsura vine după ce procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au realizat marţi dimineaţă percheziţii în 17 de sedii de bancă şi locuinţe situate în municipiile Bucureşti şi Sibiu. Este vorba de „cercetări în cauza penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie precum: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals”, se arată într-un comunicat al DNA.

În acelaşi dosar este urmărită penal şi Laura Elena Chiţoiu, director al Direcției Avizări din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară şi soţia ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu. Potrivit procurorilor DNA, ea este cercetată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Ea a fost înregistrată în vara anului trecut, în timp ce încerca să aranjeze interviul pentru evaluarea viitorului şef al companiei de asigurări Carpatica. Vorbind despre una dintre persoanele din comisia de examinare, ea ar fi afirmat: "E una bătută în cap, n-are ce întrebări să pună".

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost eliberat în data de 1 octombrie din închisoarea Aiud, unde executa o pedeapsă de 1 an şi jumătate pentru acelaşi tip de infracţiuni de corupţie de care este acuzat şi de această dată - cumpărare de influenţă. Judecătorii vor stabili acum dacă el va fi pus oficial sub acuzare, iar decizia de eliberare condiţionată va fi revocată.

De această dată, procurorii DNA cercetează activitatea companiei Carpatica Asigurări, aflată în portofoliul omului de afaceri sibian, în grupul Atlassib. Banca a fost prezidată de Ilie Carabulea până în momentul intrării la închisoare, în vara anului 2012.

Potrivit informaţiilor Digi24, Ilie Carabulea ar fi încercat să cumpere sprijinul unor funcţionari ai statului, de această dată din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru ca reprezentanţii Carpatica Asigurări să fie anunţaţi în cazul unor eventuale controale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri