Dosarul comisarului Traian Berbeceanu a fost transferat la DIICOT Bucureşti. V. Ponta: Voi urmări cu mare atenţie cazul

Data publicării:
berbeceanu FB-2

ACTUALIZARE 13.05. Cazul Traian Berbeceanu a ajuns în atenţia premierului. Victor Ponta a declarat mai devreme că el şi ministrul de Interne vor urmări îndeaproape soluţionarea cazului. Şi asta după ce fostul şef de la Crimă Organizată Alba a reclamat că dosarul său este unul fabricat de un procuror al DIICOT Alba.

„Evident că îmi doresc şi eu să ştim tot adevărul şi să nu luăm pur şi simplu pe încredere ce se spune într-o parte. O să urmăresc şi eu şi ministrul Stroe cu foarte mare atenţie şi dacă vom constata că se ia în considereare o singură versiune şi o singură parte nu voi ezita să mă exprim public. Nu o să stăm cu ochii închişi numai aşa, că ne critică Macovei dacă zicem ceva de justiţie”, a spus premierul.


Măsura a fost dispusă astăzi, prin Rezoluţia nr. 2407/VIII/1/2013 a procurorului şef al DIICOT.

Fostul comisar-şef al BCCO Alba a fost arestat preventiv joia trecută şi este acuzat de favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. În faţa instanţei, fostul şef al BCCO Alba şi-a susţinut nevinovăţia şi a declarat că dosarul este fabricat.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, magistraţii au arătat că acesta ar putea influenţa ancheta, distrugând probele care l-ar putea incrimina şi realizând presiuni asupra martorilor.

Anchetatorii susţin căTraian Berbeceanu este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

Încă de la început, şeful BCCO Alba a susţinut că el este nevinovat şi că totul a fost o înscenare.

Direcția Națională Anticorupție a cerut spre analiză dosarul lui Traian Berbeceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri