Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Procesul de la Înalta Curte s-a încheiat, decizia se amână pentru 21 ianuarie

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 2 -1

ACTUALIZARE 16:50 Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) se pronunță pe 21 ianuarie în cazul recursului Agenției Naționale de Integritate (ANI) la decizia prin care i s-a dat câștig de cauză președintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate, anunță Agerpres.

ACTUALIZARE 14:20 Procesul s-a încheiat. ANI și-a susținut și în fața instanței supreme solicitarea ca fostul primar al Sibiului să fie declarat incompatibil și, în consecință, sancționat. Pe de altă parte, apărătorii președintelui României au cerut să fie menținută decizia Curții de Apel Alba Iulia, o decizie pronunțată în toamna lui 2013, prin care raportul Agenției de Integritate a fost anulat.

Instanța supremă a anunțat că decizia a fost amânată pentru o dată ce urmează să fie anunțată. Atunci va fi pronunțată și hotărârea defintivă în acest caz. Rămâne de văzut dacă magistrații vor menține decizia Curții de Apel Alba Iulia și dacă președintele României va scăpa definitiv de suspiciunea de incompatibilitate sau, dimpotrivă, vor admite cererea ANI. Rămâne atunci de văzut în ce mod s-ar aplica decizia definitivă de incompatibilitate în ceea ce-l privește pe președintele României.


Instanţa supremă este cea care va decide definitiv dacă primul om în stat a fost sau nu în incompatibilitate pe vremea când era primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la două societăţi comerciale.

Citește și:

Traian Băsescu: Iohannis nu-și poate pierde mandatul din cauza procesului pe incompatibilitate

CCR dă câștig de cauză ANI: Aleșii incompatibili, la mâna instanțelor. Procesul lui Klaus Iohannis merge mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri