Dosarul Firea-Băsescu a fost redeschis

Data publicării:
traian basescu fb

FOTO MediafaxFoto

Procurorii au redeschis acest dosar în 22 decembrie, adică la o zi după încetarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu. 

Astfel, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât prin ordonanţă a procurorului de caz reluarea anchetei.

Ancheta fusese suspendată, întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate.

Audierile în cauză vor fi reluate, iar procurorii vor decide dacă vor începe urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu sau vor închide dosarul.

Șeful statului a precizat într-o conferință de presă că, atunci când naviga, ca și soțul senatorului Gabriela Firea, erau foarte mulți colegi de-ai lor „care nu stateau 3 luni și jumătate și își căutau vapor să plece în cursă...de bine ce le era acasă”.

Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, afirmase, cu câteva zile mai înainte, Traian Băsescu.

Ulterior, Traian Băsescu a a calificat drept „o recomandare absolut amicală” declarația sa.

Gabriela Firea a depus plângere la Parchetul instanţei supreme, dar procurorii au suspendat ancheta pe motiv de imunitate. 

Firea a contestat decizia procurorilor, dar Curtea Constituțională a hotărât că suspendarea urmăririi penale a preşedintelui din motive de imunitate este constituţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri