Dosarul „Gaze ieftine”. Partenera lui Ioan Niculae, la DIICOT

Data publicării:
20160318 ioan niculae diicot 00 INQUAM Octav Ganea

Dosarul gazelor ieftine este la un pas de a ajunge în instanţă. Directorul general Interagro, partenera omului de afaceri Ioan Niculae a fost chemată la DIICOT să dea explicaţii în dosarul Gaze Ieftine şi a fost anunţată că de astăzi are o nouă calitate, cea de inculpat. Nicoleta Toncea este acuzată că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să-şi ascundă averea, să evite astfel punerea ei sub sechestru.

Săptămâna trecută şi principalii protagonişti ai acestui dosar, Ioan Niculae şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, au fost audiaţi.

Fostul ministru al Economiei e acuzat că ar fi semnat trei memorandumuri prin intermediul cărora ar fi favorizat grupul de firme condus de Ioan Niculae. Practic, susţin procurorii, respectivele ordine ar fi obligat Romgaz să funcţioneze în interesul unor societăţi private, prin livrarea de gaz la preţuri preferenţiale. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 60 de milioane de euro. 

Ioan Niculae se află la închisoare din 2015, în urma unei condamnări definitive la doi ani și lase luni de închisoare în dosarul „Mită pentru PSD”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri