Dosarul Gheorghe Ursu. Ofițerul de securitate acuzat de rudele disidentului spune că va avea parte de o judecată divină

Data publicării:
dosare instanta crop mediafax

Marin Pârvulescu - care l-a anchetat direct pe Gheorghe Ursu - nu a făcut nicio declarație în fața judecătorului de la Tribunalul Militar teritorial București, pentru că nu venise momentul procesual în care poate lua cuvântul. Însă, înainte de începerea ședinței el i-a spus reporterului Digi24 că este grav bolnav și a prezentat documente ce arătau că a suferit un accident vascular.

El a mai declarat că dacă nu va avea parte de judecată acum, cu siguranță va avea parte de o judecată divină.

Magistrații militari au decis amânarea procesului pentru 2 octombrie, în așteptarea unor documente de la Parchetul Curții Supreme de Justiție și de la Parchetul Tribunalului București. Ei vor să vadă de ce nu s-a început urmărirea penală, care este motivarea procurorilor. 

Gheorghe Ursu a murit în fosta Direcție de cercetări penale a arestului miliției în 1985, după ce a fost bătut în repetate rânduri, iar fiul său acuză că la bătaie a participat și Marin Pârvulescu.

Cazul intervine pe fondul dezbaterilor privitoare la acuzarea lui Alexandru Vișinescu, fostul director al penitenciarului de la Râmnicu Sărat. Ieri, acesta a fost acuzat de genocid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri