Dosarul Gheorghe Ursu. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat pentru o săptămână judecarea plângerii 

Data publicării:
dosare instanta mediafax 1

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat pentru o săptămână judecarea plângerii făcute de fiul disidentului Gheorghe Ursu. Andrei Ursu a cerut pedepsirea celor care i-au torturat şi ucis tatăl într-o închisoare a securităţii. El consideră că principalul vinovat este anchetatorul direct al tatălui său, ofiţerul Marin Pârvulescu. 

Actualizare 11.45. Judecătorii au decis să mai acorde un termen, pentru că nu au primit toate documentele solicitate. Ei ceruseră procurorilor militari și celor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București să comunice exact motivele pentru care nu s-a început urmărirea penală.

Pârvulescu a fost prezent, a discutat cu jurnaliștii și a recunoscut în parte acuzațiile care i se aduc.

____________________________

Aspru critic al regimului comunist, Gheorghe Ursu a sfârşit într-o cameră de spital a unei temniţe ceauşiste. A fost internat prea târziu, după ce trei zile a fost lăsat să zacă în celulă, în chinuri de neînchipuit. Fusese adus în pătură, pentru că nu se mai putea ţine pe picioare din cauza bătăilor pe care le-a primit în timpul anchetei. Nici până azi, ofiţerii de securitate care l-au torturat pe disident nu au fost pedepsiţi.

Astăzi ar trebui să se afle de ce procurorii de la Parchetul Militar și cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au decis să nu declanșeze urmărirea penală, în pofida faptului că s-au făcut nenumărate plângeri. Judecătorii vor trebui să analizeze motivările cerute la termenul trecut.

Va fi prezent în sală și fiul disidentului, venit special din America.

Rămâne de văzut dacă va fi prezent Marian Pârvulescu. La ultimul termen, el spus că dacă nu va avea parte de judecată acum, cu siguranță va avea parte de judecata divină.

Zilele trecute, fiul disidentului, Andrei Ursu, a declarat exclusiv pentru Digi24 că „justiția română trebuie să aibă curaj să facă dreptate”. „Pârvulescu l-a anchetat și în stare de libertate aproape un an, înainte să fie arestat. În momentul în care au constatat că nu vor obține lărgirea acestor învinuiri de propagandă împotriva orânduirii socialiste asupra prietenilor lui, pe care nu a acceptat să îi divulge, l-au arestat și au hotărât să continuie cercetarea pentru lămurirea legăturilor cu aceste alte personalități cu concepții dușmănoase”, a povestit, în exclusivitate pentru Digi24 Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu.

Acesta a apreciat curajul celor care au acceptat să povestească tot ce știau despre tatăl său, despre cum a fost tratat, dar și despre Marian Pârvulescu.

Au fost nenumărate probe împotriva securității și a lui Pârvulescu. Sunt acum peste 20 de mărturii care trimit direct la Pârvulescu și la oamenii lui, ale colegilor de celulă și chiar ale oamenilor din sistem, paznici care au avut curaj să spună că era scos în fiecare zi la anchetă”, a mai spus acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri