Dosarul în care Gabriel Oprea este judecat pentru moartea lui Bogdan Gigină se întoarce la parchet

Data actualizării: Data publicării:
oprea - raducanu - relansare unpr_inquam ganea (4)
Foto: Inquam/Octav Ganea

Dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină se întoarce la parchet. Cazul era acum trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti, dar judecătorii de acolo au cerut refacerea anchetei.

Judecătoria Sectorului 1 a decis ca dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă privind moartea poliţistului Bogdan Gigină să fie trimis către Tribunalul Bucureşti. În iunie, instanţa supremă declinase dosarul către Judecătoria Sectorului 1.

După cum ştiţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit prin hotărâre definitivă că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al afacerilor interne, pe care o deţineam în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist. În aceeaşi Încheiere, ÎCCJ a decis trimiterea dosarului accidentului spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a hotărât, la rândul său, declinarea către Tribunalul Bucureşti. Explicaţia se găseşte în Codul de Procedură Penală care stabileşte, în art. 36 privind competenţa tribunalului, că dosarele instrumentate de către DNA şi DIICOT sunt de competenţa tribunalelor în primă instanţă”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

Instanţa supremă a decis în iunie ca dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă privind moartea poliţistului Bogdan Gigină să fie trimis Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri