Dosarul Kovesi | Un important politician german cere activarea Articolului 7 împotriva României

Data publicării:
kovesi conferinta dna_Inquam Photos Octav Ganea (4)
Foto; Inquam Photos / Octav Ganea

Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german și un bun cunoscător al situației din România, i-a trimis joi o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care critică dur guvernul României pentru investigarea Laurei Codruța Kovesi de către secția pentru magistrați, scrie G4Media.ro.

kovesi 180228_BILANT_DNA_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Krichbaum îi cere lui Timmermans să declanșeze procedura care a început deja în cazul Poloniei și Ungariei: „Ce alți pași viitori în direcția demontării statului de drept se mai așteaptă din partea Guvernului României până când Comisia va declanșa procedura pentru activarea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene?”.

Gunther Krichbaum mai arată în scrisoare că prin acest dosar a fost încălcată „o linie roșie”: „Inițierea anchetei judiciare este foarte clar motivată politic, pentru a torpila candidatura foarte promițătoare a Laurei Kövesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Aceasta manevră îmi amintește de timpurile întunecate al dictaturii comuniste, pe care credeam că România le-a depășit de mult”.

Citiți AICI mai multe amănunte despre acest subiect și textul integral al scrisorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri