Sari la conținut

Începe procesul lui Oprea pentru limuzină și jacuzzi

Procesul în care fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, este cercetat pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri începe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre dosarul în care fostul ministru este cercetat pentru că ar fi cumpărat o maşină de lux și jacuzzi din banii ministerului.

GABREL OPREA INQUAMPHOTOS

Foto: Inquam Photos

Magistrații au decis să înceapă judecata în acest proces după ce atât inculpații, cât și procurorii au ridicat mai multe excepții și au formulat mai multe cereri.

Una dintre ele, ridicată de DNA, se referă la folosirea în cadrul procesului a unor documente care au caracter secret. Procurorii au cerut desecretizarea acestor documente, iar astăzi, instanța a decis că aceste discuții vor avea loc după ce se va începe judecata.

Gabriel Oprea este acuzat că ar fi fost de acord ca din banii serviciului secret al Ministerului de Interne (MAI) să fie cumpărat un autoturism de lux pe care l-a folosit exclusiv. Mai mult, procurorii anticorupție spun că în sediul Ministerului, şeful de la interne avea canapele noi, dar şi un jacuzzi, cumpărate tot din banii pe care ministerul ar fi trebuit să-i cheltuiască pentru combaterea corupţiei.

Cel mai ieftin model de Audi A8 costă 84.000 de euro și este o limuzină cu motorizări ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun că un astfel de model ar fi fost cumpărat de şefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, după ce acesta a fost de acord să dea mai mulţi bani serviciului secret de informaţii al MAI şi să schimbe destinaţia unor fonduri.