Dosarul lui Cătălin Voicu, aproape de final. Pledoariile finale, la 22 aprilie

Data publicării:
25032013 20m 20voicu 20iccj-56709

Fostul senator a fost condamnat pentru trafic de influență, decizie pe care a contestat-o.

În dosarul care se află în dezbaterea judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție au mai primit sentinţe cu executare sau cu suspendare și fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Fostul senator Cătălin Voicu - luat cu ambulanţa, luni, de la instanţa supremă, după ce i s-a făcut rău - va fi audiat de judecători la 22 aprilie, când vor avea loc şi pledoariile finale.Termenul de 22 aprilie a fost stabilit deoarece instanţa nu l-a putut audia luni pe Voicu. Fostul senator, care ar avea, potrivit avocaţilor săi, diabet şi probleme cardiace, a primit îngrijiri medicale într-o pauză de la dezbaterile de luni şi a fost luat ulterior de ambulanţă.

Completul de cinci magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care judecă acest proces i-a audiat, în schimb, pe Costiniu, Căşuneanu şi Locic, care, ca şi la judecata pe fond, au susţinut că sunt nevinovaţi, că nu au vorbit codat şi că sumele de bani invocate reprezentau împrumuturi. Totodată, ei au subliniat din nou, în acelaşi context, că fostul senator se împrumuta foarte des de la Costel Căşuneanu.

Tot în 22 aprilie, vor fi depuse şi înscrisuri cu titlu de probe şi vor avea loc pledoariile finale ale părţilor în recursul formulat de atât de inculpaţi, cât şi de procurori, faţă de hotărârea din acest caz luată anul trecut de un complet de trei judecători de la ICCJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri