Dosarul lui Liviu Dragnea. Ce spune mama unuia dintre cei care au recunoscut fraudele de la referendum

Data publicării:
drg

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut ca dosarul să se întoarcă la Direcţia Naţională Anticorupţie, dar judecătorii i-au respins soclicitarea. Aşa că magistraţii au stabilit calendarul termenelor la care vor fi făcute audierile.

Înainte de primele audieri, doi dintre inculpaţi au recunoscut că au falsificat la comandă, mai multe semnături pentru buletine de vot la scrutinul din iunie 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea se apără. „ Nici nu-i cunosc. Nu ştiu despre cine este vorba. N-am auzit niciodată de numele astea. Nu există nicio legătură între mine şi oamenii care sunt chemaţi pe aici pe la instanţă. Nu am văzut nici în rechizitoriu, nici în actul de urmărire penală nişte probe concludente”, a declarat Liviu Dragnea.

Cei doi, unul membru PC si unul PNL, au făcut parte dintr-o comisie de votare din Piatra Olt. Sunt soţ şi soţie şi au recunoscut că au semnat pentru opt buletine de vot. Voturile frauduloase urmau să conteze pentru validarea referendumului.

Mama bărbatului spune că acesta a riscat, fiind amăgit cu promisiuni. „Serviciu nu i-au dat şi nici nu-i dau. Doar s-au băgat ca să stea alţii cu oameni şi el, un prost. Pentru ce? Ăia să stea în sfat cu milioane şi tu stai acasă cu mine. Am înţeles că nu-l mai cheamă cu Dragnea, eu ştiu cine este ăla? Că nu-l mai cheamă, că l-a scos pe el din dosar. Că a recunoscut”, spune femeia.

Potrivit DNA, 429 de semnături de pe listele de vot au fost falsificate. Procurorii spun că toate aceste persoane, în urma unor indicaţii stricte primite din partea liderului social-democrat, se fac vinovate de „falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători".

În dosarul fraudei la referendum sunt judecate, alături de Liviu Dragnea, alte 74 de persoane. Toate au făcut parte din comisiile electorale a 11 secţii de votare din judeţele Olt, Teleorman, Gorj şi Vrancea.

Procurorii anticorupţie au audiat, în timpul anchetei, 506 martori ale căror voturi au ridicat semne de întrebare.

Mare parte dintre aceştia au votat, în acte, deşi nu erau în ţară sau nu s-au prezentat la urne pe 29 iulie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri