Dosarul lui Liviu Dragnea, judecat pe 15 noiembrie

Data publicării:
dragnea - mfax-2

Inițial, primul termen era prevăzut pentru 18 februarie 2014.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut marți Curţii Supreme devansarea termenului stabilit iniţial în dosarul referendumului.

Procurorii anticorupție au cerut ca vicepremierul să fie judecat mai repede. Se motivează o astfel de decizie invocând judecarea cu celeritate a cauzelor.

Unul dintre motive ar putea fi și numărul mare al inculpaților din dosar, 75.

Vicepremierul a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru tentativa de fraudare a referendumului din iulie anul trecut, pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

În rechizitoriul transmis judecătorilor, DNA susţine că Liviu Dragnea „a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege, către coordonatorii județeni de campanie /primarii/activiștii de partid”.

Astfel, potrivit acuzării, oameni special desemnaţi de partid raportau la un număr de telefon dedicat, 1855, prezenţa la urne, dar şi modul în care se votase în fiecare judeţ. 4.400 de comunicări au numărat procurorii în cadrul sistemului orchestrat de liderul PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri