Dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind devalizarea FNI, restituit procurorilor

Data publicării:
sorin 20ovidiu 20vintu 20mediafax-39149

Tribunalul Bucureşti a admis, luni, excepţiile ridicate de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu referitoare la neregularitatea actului de sesizare a instanţei, arată Mediafax. Potrivit avocaţilor, în dosar, printre altele, nu s-ar fi descris materialitatea faptelor.

În acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat pentru spălare de bani şi instigare la delapidare. Decizia tribunalului poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

Traseul dosarului

În 12 noiembrie, procurorul de şedinţă nu a putut combate argumentele apărării, astfel că instanţa a dat termen 10 decembrie, „pentru a da posibilitatea parchetului de a pregăti apărarea şi a formula concluzii în raport de excepţia invocată privind neregularitatea actului de sesizare”, arată Mediafax.

În 10 decembrie, s-au reluat discuţiile, instanţa amânând pronunţarea asupra excepţiilor invocate de inculpat, prin apărătorul ales, pentru luni, 17 decembrie, când judecătorul a decis în favoarea apărării.

În 30 august, Sorin Ovidiu Vîntu a fost la Parchetul General, unde i s-a prezentat materialul de urmărire penală în dosarul FNI. Cazul a fost redeschis la cererea fostului director al Gelsor, Nicolae Popa.

Laura Codruța Kovesi, fostul procurorul șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, declarase anterior, că dosarul a ajuns, pe parcursul unui an de la redeschiderea sa, la 400 de metri liniari, de la cei 50 de metri liniari, cât avea la momentul infirmării soluțiilor de neîncepere a urmăririi penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri