Dosarul Microsoft. Adriana Ţicău a venit la DNA

Data publicării:
Silvia-Adriana ic u 2 1

 

Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Adriana Ţicău a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 14.00, aceasta fiind însoţită de doi avocaţi.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut preşedintelui aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul Adrianei Ţicău, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004, pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Adriana Ţicău este suspectată că ar fi aprobat bugetul pentru derularea Programului "Sistem Educaţional Informatizat" şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft. De asemenea, Ţicău ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care s-ar fi urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale ar fi avut având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă, respectiv licenţe cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă, potrivit DNA.

Cererea DNA a fost avizată, în 3 octombrie, de președintele Traian Băsescu, atât pentru Adriana Ţicău, cât şi pentru foştii miniştri Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a fost luni la DNA, pentru a prezenta probe în apărarea sa şi a da o declaraţie.

Marţi a fost la DNA şi Daniel Funeriu, acesta fiind audiat aproximativ două ore.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri