Dosarul Microsoft. Dorin Cocoş, în arest la domiciliu. Gheorghe Ştefan va face denunţ la DNA

Data publicării:
gabriel sandu si dorin cocos catuse DNA dosarul Microsoft - mfax-2

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor instanței supreme înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Dorin Cocoș.

Dorin Cocoș și-ar fi recunoscut toate faptele penale, vineri, în fața judecătorilor Înaltei Curți. Este vorba de suspiciuni de trafic de influență, spălare de bani, luare și dare de mită.

El ar fi anunțat că a decis să colaboreze cu procurorii de la DNA în dosarul Microsoft, în care este suspectat că ar fi cerut 9 milioane de euro mită de la omul de afaceri Claudiu Florică, pentru a interveni la oficiali din Guvern - cărora le-ar fi dat o parte din acești bani - ca să asigure în primăvara anului 2009 trecerea unei hotărâri de guvern care să asigure prelungirea contractelor între statul român și compania Microsoft.  

În momentul de faţă, doar unul din cei patru presupuşi intermediari ai mitei din acest dosar mai este arestat - este vorba despre Gheorghe Ştefan. Primarul suspendat din Piatra Neamţ a anunţat, prin intermediul avocatului, că astăzi va face un denunţ. Avocatul acestuia a spus că denunţul se referă la "nume importante" de politicieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri