Dosarul Petromservice | S.O Vîntu și Liviu Luca au ajuns în detenție

Data publicării:
sorin ovidiu vintu

În urmă cu o jumătate de oră polițiștii l-au ridicat de acasă pe Sorin Ovidiu Vîntu și escortat la Spitalul Penitenciar Rahova unde va petrece o perioadă de carantină de 21 de zile. Este a treia oară în patru ani când Sorin Ovidiu Vîntu ajunge în spatele gratiilor. 

Pe de altă parte, sindicalistul Liviu Luca a ales să se predea la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. De acolo va fi dus la Penitenciarul Mărgineni pentru a-și executa pedepasa de șase ani de închisoare.  

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la șase ani și două luni închisoare, iar principalii săi colaboratori, Liviu Luca, și Octavian Țurcan, la 6 ani închisoare cu executare, respectiv 5 ani și 10 luni închisoare. Fostul director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a primit și el șase ani închisoare.

Judecătorii i-au mai condamnat pe Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Sorin Mihai la trei ani de detenţie cu executare, pe Bogdan Negrutzi la patru ani de închisoare cu executare, pe Graziano Rino Raichovich la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Viorel Rîmboacă şi Daniela Braşoveanu au fost condamnaţi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, respectiv un an de detenţie cu suspendare.

De asemenea, cu toţii trebuie să plătească 36 de milioane de euro către Petromservice.

Citiți și: SENTINȚELE DEFINITIVE ÎN DOSARUL PETROMSERVICE: S.O.VÎNTU - 6 ANI ȘI DOUĂ LUNI, LIVIU LUCA - 6 ANI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri