Dosarul Poșta Română. Avocatul lui Zsolt Nagy: S-a comis o gravă eroare judiciară

Data publicării:
zsolt nagy 2406343-Mediafax Foto-Laszlo Mihaly

„Noi întotdeauna ne-am exprimat poziția în sensul că nu există nicio faptă penală care să justifice o astfel de condamnare. Din păcate s-a comis o gravă eroare judiciară care a fost perpetuată și în recursul pe care l-am declarat față de hotărârea primei instanțe”, a declarat avocatul.

„Într-adevăr trebuie respectată o hotărâre judecătorească, chiar dacă această hotărâre judecătorească poate să evoce o gravă eroare judiciară”, a spus Iordăchescu, subliniind că eroarea constă într-o condamnare nefondată.

„Din punctul meu de vedere este o condamnare nefondată, e condamnat un om nevinovat, e poziția mea pe care am afirmat-o constant”, a spus apărătorul fostului ministru, arătând că argumentele sale se bazează pe toate probele din fond și din recurs.

„Este o hotărâre profund nelegală și netemeinică”, a spus Eugen Iordăchescu.

În ceea ce privește o eventuală cale de atac la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, avocatul a precizat că clientul său va decide cum va acționa, condițiile în care își va exercita drepturile pe care le are orice cetățean al UE. Iordăchescu a subliniat că, dacă ar fi în locul lui Nagy, ar ataca-o.

Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a fost condamnat, vineri, la trei ani și jumătate închisoare cu suspendare, în timp ce fostul ministru al Telecomunicațiilor, Zsolt Nagy a primit patru ani închisoare cu suspendare în dosarul „Poșta Română”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri