Dosarul „Referendumul”. Doi inculpați au recunoscut că au falsificat mai multe buletine de vot. Reacția lui Liviu Dragnea

Data publicării:
liviu dragnea mediafax-8

 

Actualizare 10.35. Liviu Dragnea: „Nu știu despre cine e vorba, cei doi s-or fi sfătuit cu avocații. Nu au ce să spună despre mine. Cred că eu sunt programat pentru 14 februarie pentru declarații în instanță. Nu am văzut nici în rechizitoriu nici în actul de urmărire penală probe concludente, dar procesul merge înainte și voi spune ce am de spus în fața instanței”.

_________________________

Actualizare 10.25. Doi membri ai unei comisii dintr-o secție de votare din Olt, soț și soție, au transmis prin avocații lor că ar fi falsificat semnături pentru 8 buletine de vot ce apoi au fost introduse ilegal în urnă. Liviu Dragnea a fost prezent la ședința de judecată.

Avocaţii lui Liviu Dragnea, judecat pentru fraudarea referendumului din 2012, au cerut retrimitrerea dosarului către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însă cererea a fost respinsă.  

De asemenea, s-a decis amânarea procesului, s-au stabilit mai multe termene, pe parcursul mai multor luni, pentru a fi audiați toți cei 75 de inculpați.  

____________________________

Judecătorii vor decide dacă restituie sau nu dosarul la DNA, aşa cum au cerut avocaţii vicepremierului. O decizie de restituire a dosarului ar însemna că Liviu Dragnea nu va mai fi pasibil de o eventuală condamnare în acest an.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA, acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din 2012.

El a fost acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Procurorii anunţau că au început urmărirea penală în cazul lui Liviu Dragnea pentru patru capete de acuzare: folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; asociere pentru săvârșirea de infracțiuni; instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secției de votare ori de către alte persoane și instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri