Dosarul Referendumului. 30 de martori spun că semnăturile de pe listele de vot nu sunt ale lor

Data publicării:
dosare instanta mediafax crop-3

Cu un autobuz pus la dispoziţie de primărie, oamenii au plecat spre Bucureşti de la prima oră a dimineţii. Doreau să fie siguri că nu întârzie la proces. Mulţi dintre ei urmau să vadă pentru prima data Capitala. Dar numai de pe fereastra maşinii, pentru că au petrecut tot timpul în sala de judecată.

„Fuserăm, dădurăm declaraţii, n-am fost la vot. Cine a votat, pe ăia să îi ia, cine a votat în locul nostru!”, spune o femeie.

Fiecare dintre cele 32 de persoane au fost întrebate dacă îl cunosc pe Liviu Dragnea. Oamenii au răspuns că îl ştiu, dar numai de la televizor. Vicepremierul este acuzat că a pus la cale un sistem naţional de fraudare a referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Toți cei ce au fost acolo au spus că nu mă cunosc. Să-l întrebați pe cel ce se lăuda într-un interviu că trebuie să vină cineva să inventeze un club. Nu am ce să comentez, nu am de unde să știu ce s-a întâmplat”, a spus Liviu Dragnea.

Două persoane au fost condamnate, în primă instanță, la câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare în acest dosar, iar judecătorii a decis anularea a opt voturi falsficate.

„La şedinta de dinaintea votului, ni s-a spus că nu vom păţi nimic pentru că toată lumea de sus e a PSD-ului. Primarul şi viceprimarul au spus asta. După şedinţa asta, am mers la barul de lângă primărie. S-a consumat suc şi bere, dar n-am plătit noi, cred că partidul sau primarul au plătit”, a spus unul dintre aceștia, Marius Preduţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri