Dosarul referendumului. Bătrâni şi bolnavi, aduşi la audieri cu poliţia şi cu ambulanţa

Data publicării:
audieri referedum

UPDATE 11:00 Primele autocare cu votanţi din Gorj au ajuns în Capitală la Curtea Militară de Apel. Autocarele, însoțite de o ambulanță, au fost întâmpinate de fondul sonor al unor manifestanți care strigau: „La pușcărie, Băsescu, la pușcărie!”:

Deja înaintea celor din Gorj au sosit cu autocarul peste 40 de persoane din Vrancea, aduse tot la Curtea Militară de Apel pentru a fi audiate în dosarul referendumului. Ședința instanței se suspendase în așteptarea martorilor din Gorj.

_____________________________

Mulţi dintre cei care vor ajunge la audieri la instanţa supremă spun că nu au votat la referendum, deşi apar pe liste. Astăzi, procurorii anticorupţie vor afla dacă semnăturile de pe buletinele de vot sunt reale sau nu. Trei autocare, cu 100 de persoane au plecat în această dimineaţă din localitatea Bâlteni, judeţul Gorj, spre Capitală.

Autocarele sunt escortate de o maşină de poliţie, dar şi de o ambulanţă, având în vedere că majoritatea celor aduşi la audieri sunt oameni în vârstă.

Dacă nu veneau, oamenii riscau amenzi de până la 3.000 de lei.

Poliţiştii care au avut misiunea de a pune în aplicare mandatele de aducere au făcut prezenţa localnicilor pentru a fi siguri că nu lipseşte cineva.

Audierile au loc în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012, pentru demiterea şefului statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri