Dosarul retrocedărilor ilegale. Stelian Gheorghe, dispus să plătească prejudiciul de 60 de milioane de euro

Data publicării:
stelian gheorghe

Stelian Gheorghe este cel despre care procurorii spun că a beneficiat de o despăgubire record de peste 85 de milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru restituirea proprietăţilor. El ar fi păgubit astfel statul cu peste 60 de milioane de euro, o sumă pe care acum, pentru a-i îmbuna pe judecători, este dispus să o dea înapoi.

Nu am avut niciodată intenţia de a prejudicia statul român. Vreau să arăt instanţei că am intenţia să plătesc prejudiciul dacă se va stabili acesta printr-o nouă evaluare”, a declarat Stelian Gheorghe la ICCJ.

Zâmbeşte şi e încrezător că în final verdictul îi va fi favorabil. Judecătorilor le-a explicat în amănunt cum a primit zecile de milioane de euro şi cine l-a învăţat ce are de făcut ca să pună mâna pe bani. Ajutorul a venit, spune el, de la omul de afaceri Dorin Cocoş, care şi-ar fi cerut şi răsplata la momentul potrivit.

Denunţul împotriva lui Dorin Cocoş

S. Gheorghe: Arăt că după obţinerea deciziei emisă de comisia din ANRP, domnul Cocoş Dorin mi-a pretins suma de zece milioane de euro.

Judecător: Pentru ce?

S. Gheorghe: Pentru că m-a susţinut şi a urgentat dosarul din cadrul ANRP. Nu mi-a spus în mod expres acest lucru, eu am dedus. Mi-a spus că totul s-a întâmplat aşa cum am stabilit şi că îi datorez zece milioane de euro.

Fostul soţ al Elenei Udrea ar fi primit banii în mai multe tranşe, după ce, potrivit procurorilor anticorupţie, a intervenit pe lângă membrii Comisiei care aveau un cuvânt greu de spus - Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean.

Toţi membrii Comisiei sunt anchetaţi. Alina Bica, atunci reprezentant al Ministerului Justiţiei, a fost arestată şi a pierdut funcţia de procuror-şef al DIICOT. Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP, a ajuns şi ea în arest. Şi cei doi foşti reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, au ajuns după gratii. Au scăpat de mandate foştii vicepreşedinţi ai Autorităţii - Remus Baciu, condamnat însă în alt dosar, şi Oana Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri