Sari la conținut
News Alert

Dosarul retrocedărilor. Romsilva: Prejudiciul de 300 de milioane de euro este al Ministerului Finanțelor

Romsilva: Directorul Adam Crăciunescu a avut ca prioritate apărarea integrității fondului forestier FOTO: MediafaxFoto

Comunicatul transmis de biroul de presă al Romsilva: 

„În legătură cu informațiile apărute în ultimele trei zile, privind unele retrocedări ilegale de păduri, vă comunicăm următoarele:

  1. În mod cu totul nefundamentat și nelegal, în toate comunicatele de presă și în știrile mass-media, se face afirmația conform căreia ,,Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a fost prejudiciată cu suma de cca. 300 milioane de Euro”, fără a se cunoaște faptul că Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul pădurilor statului. Reamintim, și cu acest prilej, că, în conformitate cu prevederile Constituției României, statul este reprezentat, inclusiv în instanță, de către Ministerul Finanțelor Publice;

  2. În ceea ce îl privește pe domnul dr. ing. ADAM CRĂCIUNESCU, Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva – selectat și numit după toate rigorile O.U.G. nr. 109/2011 – precizăm, în baza unor documente și a declarațiilor din cadrul conferințelor de presă pe care le-a susținut în cei doi ani și jumătate, că între prioritățile sale s-a aflat, cea privind apărarea integrității fondului forestier proprietate publică a statului, în contextul căreia a cerut, implicare și responsabilitate maximă, compartimentelor responsabile, din centrala regiei și din unitățile teritoriale.

  3. Ne exprimăm convingerea fermă că actualul Director General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, care în anii anteriori, a îndeplinit cu succes, fără nici un fel de suspiciuni și funcția de secretar de stat pentru păduri, va putea demonstra autorităților competente, că și-a exercitat funcția actuală, cu onestitate și competență managerială.”

Citiți și: DOSARUL RETROCEDĂRILOR. DNA cere aviz pentru arestarea deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam
              Nume grele în mafia retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri
              Istoricul dosarului retrocedărilor: 8 ani și împroprietăriri mai mari decât cererile 
              Dosarul retrocedărilor. Două persoane au fost arestate preventiv, iar alte două la domiciliu
              Pădurile României, furate sau tăiate. 20% din retrocedări au fost făcute ilegal
              Curtea de Conturi: Jumătate din pădurile României, retrocedate în 20 de ani
              Adam Crăciunescu, șeful Romsilva, acuzat că a luat decizii care au costat instituția 300 de milioane de euro