Dosarul „Sorin Alexandrescu”. Ce câștiga fostul șef al ANAF din afacerea de șantaj

Data publicării:
serban pop fost sefa anaf

Şerban Pop a fost numit la conducerea Fiscului în aprilie 2012. Un an mai târziu, el a fost înlocuit. Numai că, în perioada în care a condus ANAF, la fostul secretar de stat a ajuns, în urma unui control, un contract încheiat în 2009 de RCS-RDS cu o firmă administrată de fiul lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Documentele, confidenţiale potrivit legii, au ajuns, de la ANAF, la directorul general al Antena Group, susţine DNA. Anchetatorii au stabilit şi motivul:

„(...) în contextul demiterii de la conducerea ANAF, învinuitul Pop Şerban a apelat la ajutorul inculpatului Alexandrescu George-Sorin, pentru menţinerea sa în funcţie”, se arată în rechizitoriul DNA.

Dosarul procurorilor menţionează că cele mai multe dintre întâlnirile avute de Şerban Pop cu Sorin Alexandrescu s-au petrecut în preajma zilei în care şeful ANAF a fost demis, respectiv 22 aprilie.

„Începând cu data de 09.04.2013, învinuitul Pop Şerban i-a semnalat directorului Antena Group că este posibil să fie destituit şi i-a reiterat solicitarea de a discuta cu un anumit domn, fără a preciza identitatea acestuia, care să îl susţină la nivelul ANAF (...) context în care Alexandrescu George-Sorin şi-a luat angajamentul să îl sprijine”, se mai arată în rechizitoriu.

Practic, susţin procurorii, Şerban Pop i-a oferit lui Sorin Alexandrescu mijlocul de şantajare a administratorului RCS-RDS, adică documentele confidenţiale încheiate de companie cu firma şefului LPF. Dar menţinerea scaunului de demnitar nu era singurul scop urmărit de şeful Fiscului.

„Învinuitul Pop Şerban a solicitat şi promovarea, prin intermediul trustului de presă INTACT MEDIA, a imaginii şi activităţii sportive derulate de concubina sa, Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică”, mai spun procurorii DNA în rechizitoriu.

Procurorii nu menţionează dacă Sorin Alexandrescu s-a achitat sau nu de această solicitare. Cert este însă că site-urile oficiale ale televiziunilor din Antena Group menţionează două prezenţe ale Irinei Deleanu în platourile acestora, în anul în care Şerban Pop a condus ANAF.

Şerban Pop va fi judecat în dosarul în care sunt acuzaţi de şantaj Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia, dar şi Antena Group, Antena 3 şi Intact Publishing. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri