Dosarul Tel Drum. Fost prefect de Teleorman, audiat pentru a cincea oară la DNA

Data actualizării: Data publicării:
171212_NITULESCU_TEODOR_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Noi audieri astăzi în dosarul Tel Drum. Fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, a fost interogat mai bine de trei ore de procurorul de caz. El dă explicaţii despre cea mai de succes societate din Teleorman pentru a cincea oară.

Teodor Niţulescu: Sunt in calitate de martor aici.

Reporter: Inculpatul Liviu Dragnea a venit să vă ceară ceva în mod evident în legătură cu Tel Drum?

Teodor Niţulescu: De mai multe ori. Eu nu l-am perceput ca Dumnezeu pe Liviu Drangea pentru că îi eram şef şi nu putea să fie Dumnezeu cât timp eu eram şeful organizaţiei Teleorman şi prefectul judeţului.

Procurorii anticorupție au dispus, luni, schimbarea încadrării juridice, în sensul reținerii formei agravante a infracțiunilor inițiale, precum și punerea în mișcare a acțiunii penale față de societatea Tel Drum și reprezentanții acesteia, în dosarul privind fraudarea fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, SC Tel Drum SA - persoană juridică, dar și Petre Pitiș și Mircea Vișan, reprezentanți ai societății, sunt urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În dosar mai sunt cercetați Florian Neda, reprezentant al Tel Drum, Florian Ion, reprezentant al WFA Impex SRL, precum și societatea WFA Impex SRL - persoană juridică, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri