Dosarul Valiza, la final. George Becali a recunoscut falsul în instanță

Data publicării:
becali strambandu-se -5513404-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-2

George Becali a fost adus la curtea supremă din arest. După aproape 40 de minute petrecute în duba care l-a transportat la instanță, George Becali a fost condus în sala de judecată.

„Chiar în ghearele morții de mă veți duce, Domnul este cu mine!”, a spus George Becali.

Omul de afaceri a anunțat completul de judecată,- același care l-a condamnat, în urmă cu o săptămână, la închisoare cu executare în Dosarul Terenurilor, că vrea să dea o nouă declarație.

„Când am intrat în fotbal erau numai aranjamente, așa că am zis că de acum înainte să nu se mai facă blaturi”, a declarat George Becali în fața instanței.

Așa a a justificat George Becali judecătorilor faptul că, în 2006, ar fi oferit bani jucătorilor echipei Gloria Bistrița. Procurorii susțin că banii erau oferiți pentru a câștiga un meci împotriva Rapidului.

„M-am interesat unde sunt jucătorii, i-am găsit la Perla, am intrat în restaurant, le-am spus cât le dau, dar șefii le ziceau să nu vorbească cu mine. I-am întrebat: Băieți, ați vândut meciul? Nu-i lăsați pe ăia să-l vândă, fac bani pe munca voastră. Eu vă dau 5.000 la egal și 10.000 la victorie”, a declarat George Becali.

Omul de afaceri este acuzat și că, în 2008, ar fi oferit 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj, pentru a câștiga o partidă cu CFR Cluj. Victoria primei echipe ar fi avantajat în clasament clubul din Ghencea. Numai că procurorii erau deja pe urmele banilor. La audieri, finanțatorul a susținut că banii erau pentru cumpărarea unor terenuri. A prezentat și contracte, însă procurorii au susținut că acestea erau falsificate. Fapt recunoscut, în instanță, la audierea finală.

„Am falsificat data, am schimbat data, am antedatat cele două contracte de vânzare-cumpărare, doar ca să îmi recuperez cei 1,7 milioane de euro”, a spus George Becali, audiat la instanța supremă.

George Becali este încarcerat la Penitenciarul Rahova de o săptămână. A fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri