Dosarul Zambaccian, încă o amânare în instanță

Data publicării:
Dana Nastase-Mfax

Actualizare 10:20: Dosarul Zambaccian a fost amânat pentru un nou termen, la data de 3 iunie.

„Chestiunea care a fost invocată de avocata doamnei Jianu este foarte serioasă. Din anumite motive obiective această apărare nu a putut fi stabilită în urmă cu două-trei zile.

În ceea ce privește apărarea mea, și din solidaritate cu apărarea doamnei Jianu, au exprimat același punct de vedere, unele dintre chestiunile pe care le vom prezenta sunt finalizate”, a spus Adrian Năstase la ieșirea de la Instanța Curții Supreme.


Actualizare: „Nu știm dacă la acest termen vor fi ridicate aspectele de natură procedurală. Pot apărea probleme de procedură, de pildă lipsa doamnei Irina Jianu. Cred că astăzi o să se facă un pas înainte în acest recurs”, a declarat Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Privind acuzațiile de luare de mită, avocatul a spus că se va merge pe o menținere a soluțiilor de achitare privind faptele de corupție și va fi atacată hotărârea privind aplicarea unei pedepse cu suspendare. Acesta a subliniat că va cere achitarea lui Adrian năstase și pentru șantaj.


În martie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj și a fost achitat pentru infracțiunea de luare de mită.

Magistrații au mai decis atunci achitarea soției lui Adrian Năstase, Dana Nastase, pentru infracțiunile de complicitate la luare de mită și pentru spălare de bani și condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participație improprie la folosirea la autoritatea vamală de documente false.

ICCJ a mai hotărât în cazul fostului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, achitarea pentru luare de mită, pentru spălare de bani, pentru participație improprie la fals intelectual la legea contabilității și a stabilit încetarea procesului penal pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, însă a decis condamnarea la trei ani de închisoare pentru participație improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală.

De asemenea, completul de trei judecători a ridicat sechestrul instituit pe imobilul din strada Zambaccian aparținând soților Năstase și a obligat-o pe Irina Jianu la plata unor sume de bani reprezentând prejudiciul constatat în dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri