Două angajate ale unui liceu, cercetate penal după ce ar fi furat din mâncarea elevilor

Data actualizării: Data publicării:
scoala elevi fuga hol 170911_AN_SCOLAR_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru furt calificat pe numele a două angajate ale unui liceu din Bacău care au furat alimente de la cantina școlii. Una dintre ele a fost prinsă cu ulei, făină, mălai și bulion în geantă, potrivit Mediafax.

Cele două femei lucrează la cantina Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău, iar furtul a fost descoperit de portarul liceului.

„La ieșirea din tură, portarul le-a verificat sacoșele. A verficat sacoșa unei persoane, pentru că cealaltă persoană nu a stat să fie verificată. Sunt două persoane care sunt cercetate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantina Hulea, directoarea Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău.

Potrivit acesteia, ambele femei lucrează de mai mulți ani la cantina școlii.

„Nu ar fi fost nicio problemă dacă ar fi luat mâncare rămasă, adică resturi. Ce a fost urât, a fost că avea o sticlă de ulei, un kilogram de făină, un kilogram de mălai și o cutie de bulion, intacte. Plecaseră de la magazie pentru a fi puse în oala de mâncare a copiilor și, în loc să ajungă în oală, au fost sustrase de ele, au fost însușite de ele", a spus Constantina Hulea.

Bagajele celor două femei i-au atras atenția portarului

Astfel de situații nu ar mai fi fost semnalate până acum la liceul din Bacău, dar de această dată bagajele celor două femei i-au atras, se pare, atenția portarului.

„Până acum nu am avut niciun semn că s-ar mai fi întâmplat (...) Nu au mai fost semnalate astfel de situații. În fișa postului portarului există acest lucru, să le verifice. Acum el a fost deranjat, probabil, de volumul sacoșei și de faptul că ele nu au stat să prezinte singure sacoșele", a mai spus directoarea colegiului.

După ce portarul a sesizat situația conducerii liceului, a fost anunțată și poliția.

„Față de cele două femei s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabi Ciobanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri