Maşini de lux şi 250.000 de euro, confiscate în dosarul în care e vizată şi Sighişoara Cioabă

Data actualizării: Data publicării:
politia

Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro, în lei şi valută, au fost confiscate de poliţişti în urma celor 28 de percheziţii făcute miercuri dimineaţă, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu prejudiciu de peste 5 milioane euro. Trei bărbaţi implicaţi au fost reţinuţi. Soţia lui Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost şi ea ridicată, miercuri, de către poliţişti.

Potrivtit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma celor 28 de percheziţii făcute de poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor, au fost confiscate două maşini de lux, precum şi 792.500 de lei, 47.935 de euro şi 800 de dolari şi 97.000 de lei în cont bancar.

De asemenea, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 37 de ani, din Strehaia, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Una dintre percheziţii a avut loc la locuinţa din Sibiu a lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor. Soţia acestuia, Sighişoara, a fost ridicată de poliţişti şi dusă la audieri.

Dorin Cioabă a spus că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive.

Conform Poliţiei Române, în perioada 2009 - 2014 reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost făcute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri