Dragnea: Există o grupare de partide care susține statul paralel

Data actualizării: Data publicării:
dragnea3

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demersul opoziției de a contesta la Curtea Constituțională recent adoptatele modificări la Legile justiției spunând că există „o grupare de partide” care susține statul paralel.

„Da, este o grupare de partide care susține în continuare statul paralel, care susține în continuare să se continue abuzurile, care susține în continuare ca lumea aceasta a tenebrelor, pe care încet-încet am început să o vedem cu toții, pentru că începe să iasă la iveală, să continue. Noi discutăm despre un pachet de legi care a fost adoptat prin procedură parlamentară, adică așa cum scrie Constituția și spune orice democrație din lume, au fost atacate la Curtea Constituțională, CCR a declarat, cu excepția câtorva articole, toate legile constituționale. Acuma, o să vedem ce au atacat, judecătorii CCR o să analizeze din nou”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

El e convins că „acest film, această disperare se va încheia, pentru că nu pot bloca mersul democrației. Legile vor ajunge până la urmă la președintele României, o să vedem ce face președintele cu ele, dacă și dumnealui vrea să le întoarcă la Parlament sau dacă le promulgă, acele legi vor intra în vigoare”, a dat asigurări liderul PSD. „Și vor produce efecte, pentru că ele reprezintă un pas important pentru o reformă dorită a sistemului de justiție”, a adăugat Liviu Dragnea.

El a confirmat că următorul pas vizat este modificarea codurilor penale: „Așa cum și modificarea codurilor penale, care va începe în comisia specială, se va finaliza cu niște texte care să fie în concordanță cu cele două directive europene, una legată de dreptul la un proces corect și la prezumția de nevinovăție, în concordanță cu deciziile CEDO și CCR”.

„Aceste acțiuni ale noastre, asumate de noi și îndeplinite, vor fi duse până la capăt, cu toate piedicile, cu toate încercările de intimidare”, a subliniat liderul social-democrat. „Îmi pare rău pentru statul paralel, e un proces pe care nu-l mai poate opri nimeni”, a încheiat el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri