Sari la conținut

Dragnea la DNA. Iordache: „Modul în care merg pe bandă anumite dosare nu e în regulă”

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, sare în apărarea preşedintelui PSD. Liviu Dragnea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, spune social democratul. Acesta este de părere că modul în care se instrumentează anumite dosare nu e în regulă, motiv pentru care trebuie modificată legislaţia în domeniu.

Florin Iordache: Cred că trebuie făcute multe precizări în lege, astfel încât interpretări ale unora sau altora să nu mai aibă loc în legislația românească.

Reporter: Deci susțineți nevinovăția lui Liviu Dragnea?

Florin Iordache: Fără îndoială. Până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăția există.

Reporter: Din punct de vedere moral, Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate?

Florin Iordache: Fără îndoială nu, dacă tot vorbim de prezumția de nevinovăție. Despre ce discutăm? Modul în care merg pe bandă sau se instrumentează anumite dosare nu e în regulă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de DNA, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat.

Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Fostul ministru a vorbit și despre faptul că mai mulți lideri PSD au mers în această dimineață la DNA pentru a-l sprijini pe Liviu Dragnrea. „Era un act de solidaritate”, a spus el.

„Modul în care ne comportăm la un anumit moment... Cred că e un act normal. Poți să susții un coleg în niște momente dificile”, a spus el.

Florin Iordache a adăugat că nu a fost dimineață la DNA pentru că trebuia să fie la Parlament.

Pe aceeași temă