Sari la conținut

Dragnea: Nu mă îmbăt cu apă rece că vor face ei nu știu ce ordonanțe și o să mă scape sistemul din mână

Președintele PSD Liviu Dragnea a transmis un mesaj public premierului Sorin Grindeanu în ceea ce privește ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală. „Eu nu mă îmbăt cu apă rece că vor face ei nu știu ce ordonanțe și o să mă scape sistemul din mână”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a venit cu noi declarații referitoare la cele două ordonanțe privind justiția, după ce ieri a declarat pentru Digi24 că nu știa de ele, fiind plecat în SUA.

„Eu aștept de la Guvern ceva în privința asta și în general în toate inițiativele. Când au de gând să facă ceva, să fie hotărâți, limpezi și foarte exacți și riguroși. Aștept și eu să văd, iau o decizie în sensul ăsta. Am văzut că se discută că sunt făcute pentru mine. Pe mine nu mă interesează, indiferent ce prevederi vor fi în acele ordonanțe, mie oricum mi se pot face dosare unul după altul. Eu nu mă îmbăt cu apă rece că vor face ei nu știu ce ordonanțe și o să mă scape sistemul din mână. Nu cred așa ceva pentru că miza este foarte mare”, a susținut Liviu Dragnea, adăugând că obiectivele din campania electorale sunt asumate.

„Unul din obiective rămâne protecția judecătorilor pentru a nu mai putea fi influențați de nicio instituție sau de niciun om, indiferent ce poziție are în statul român, și de o ridicare a calității infrastructurii judecătorești”, a mai spus președintele PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că nu a criticat nimeni „când au fost adoptate printr-o ordonanță de urgență zeci de modificări la codul penal, violând Constituția. Acolo au fost afectate drepturile pentru că acolo s-au mărit pedepsele”.

Întrebat dacă aceste ordonanțe vor fi asumate prin asumarea răspunderii, Liviu Dragnea a răspuns că nu este „părerolog”. „Ceea ce spun, eu îmi asum. Aștept cu foarte mare interes și cu foarte mare curiozitate să văd Guvernul în această privință că are o poziție, poziția 1, poziția 2, poziția 3, dar o poziție pe care să o înțelegem cu toții”, a spus el.

În legătură cu afirmația sa, că își asumă guvernarea din această perioadă, Liviu Dragnea a spus că aceste ordonanțe nu sunt negative.

„Eu am spus că sunt negative? Nu! Mai important decât să nu iei o decizie este să iei o decizie. Că le adopți, că nu le adopți, că faci lege. La un moment dat trebuie să ia o decizie. Eu îmi asum întreaga responsabilitate, de aia sunt foarte interesat. Nu vreau să vorbesc mai mult decât trebuie în ceea ce privește activitatea Guvernului, este suficient”, a spus liderul PSD.

Pe aceeași temă