După ce a pierdut alegerile, Nicolae Robu va fi judecat pentru retrocedarea unor imobile în Timișoara. Cine mai apare în dosar

Data actualizării: Data publicării:
nicolae robu cu masca
Nicolae Robu a povestit că a fost infectat cu Covid. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Curtea de Apel Timişoara a respins joi definitiv, în camera preliminară, contestaţiile depuse de nouă foşti şi actuali angajaţi ai Primăriei Municipiului Timişoara, printre care şi primarul în exerciţiu Nicolae Robu, care au contestat trimiterea în judecată într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu privire la restituirile unor imobile.

Inculpații au fost trimiși în judecată în această vară, în stare de libertate, în dosarul privind înstrăinarea mai multor imobile ale municipalităţii, în perioada 1996-2016, după ce Tribunalul Timiş le-a respins excepţiile invocate în camera preliminară, scrie Agerpres.

Actualul primar Nicolae Robu, care a pierdut alegerile pe 27 septembrie, este acuzat că a înstrăinat două locuinţe din cele 207 vizate de procurorii DNA, care au estimat prejudiciul total la 9,5 milioane de euro.

„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan (fost primar al Timisoarei - n.r.), Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii penale din 4 august, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş (...). Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 8 octombrie 2020”, se arată site-ul Curţii de Apel Timişoara.

Nicolae Robu declara că în mandatul său au fost vândute două locuinţe modeste, într-o curte comună, unor persoane nevoiaşe şi a susţinut permanent că este nevinovat. În luna iunie, el a afirmat că potrivit avocatului său ales, fapta nici nu se încadrează la „abuz în serviciu”.

Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primăria Timișoarei, unde candida pentru un nou mandat, în fața candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz.

Citește și: Nicolae Robu, după ce a pierdut primăria Timișoarei: Am dormit așa de bine, cu telefonul în mână. Nu e nicio supărare

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri