E. Andronescu și Ș. Mihăilescu mai primesc un răgaz. Dosarul Microsoft, amânat din nou în comisia juridică a Senatului

Data publicării:
andronescu mihailescu crop

„Aștia-și bat joc de noi aicea!”, a izbucnit senatorul PDL Alin Tișe, ieșind din sala unde se desfășura ședința comisiei juridice.

Urmează ca senatorii din Comisia Juridică să trimită o adresă către DNA și să solicite să le pună la dispoziție noi date.

Este o a doua amânare a dosarului în Comisia juridică a Senatului. Prima dată, senatorii au invocat faptul că documentul depus de procurori nu are paginile numerotate.

„Nu sunt probe, asta pot să vă spun”, a declarat Ecaterina Andronescu. „Trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovați, nu trebuie să-i îngropăm de vii”, a adăugat fostul ministru al Educației.

Ecaterina Andronescu: "Eu, dacă aş considera că am o vină, aş demisiona de ieri"

„Nu există absolut nimic care să mă lege de acest lucru, eu am semnat un singur document care a fost aprobat în Guvern în 4 septembrie 2003, iar în 20 octombrie 2003 mi-am dat demisia, după care apar acolo tot felul de povești, declarațiile persoanei determinate contrazic exact acuzațiile procurorilor”, a declarat, la rândul său, Șerban Mihăilescu. „Eu cu Nicolae Dumitru nu am discutat niciodată vreo acțiune legată de activitatea guvernamentală”, a asigurat senatorul PSD, deși a recunoscut că omul de afaceri îi este prieten. „Deocamdată, pe procedură, este comisia juridică, apoi mai vedem”, a spus Șerban Mihăilescu, întrebat care este instanța care stabilește că nu există probe. El a adăugat că procedura se va duce mai departe în plen și nu depinde de problema sa.

DOSARUL MICROSOFT. Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Dumitru Nicolae au fost reținuți

Totuși, fără avizul Parlamentului, cei doi foști miniștri, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, nu vor putea fi cercetați cât timp sunt senatori.

Despre Dosarul Microsoft puteți afla marți seara, la „Jurnalul de Seară”, dintr-o investigație Digi24 marca „România furată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri