Efectul deciziei CCR: Sorin Oprescu va contesta interceptările din dosar

Data publicării:
SORIN OPRESCU AGERPRES
Foto: Agerpres

 

FOTO Agerpres

Sorin Oprescu și avocatul său Viorel Mocanu a fost joi la CSM, unde au depus o sesizare în care susțin că magistratul Camelia Bogdan ar fi săvârșit abateri disciplinare când a judecat și s-a pronunțat asupra măsurii preventive.

Oprescu a spus că dorește un proces echitabil și a adăugat că a dat de bună credință declarația în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

"Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării doamna judecător a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Ba, mai mult decât atât, consider că și-a depășit obligațiunile luând un rol de 'procuror șef' și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ar fi fost vorba despre o sentință și nu de o discuție asupra stării preventive, iar procurorul de caz a urmat întru totul toate aceste recomandări", a spus fostul edil la sediul CSM, citat de Agerpres.

Citiţi şi:

LISTA inculpaţilor care ar putea scăpa după decizia CCR privind interceptările

La rândul său, avocatul Viorel Mocanu a anunțat că vor fi contestate interceptările din dosar, pentru că permite momentul procesual și pentru că în această cauză DNA a avut sprijinul SRI.

"Reprezintă undeva la 30% din materialul probator pe care se susține acuzația. În sarcina domnului Oprescu vorbim doar de patru interceptări ambientale care (...) nu au o relevanță în susținerea acuzației, dar dacă vor fi anulate este cu atât mai bine. (...) Curtea de Apel București va dispune", a spus Mocanu.

El a mai spus că judecătorii au invocat o serie întreagă de mijloace de probă, care, în opinia apărării, au fost obținute în mod nelegal.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri