Elena Udrea a fost eliberată din arest, în ajunul Crăciunului

Data actualizării: Data publicării:
170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_05_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_

Elena Udrea, eliberată din arest, chiar în ajunul Crăciunului. Anunţul a fost făcut de avocatul acesteia, care a declarat că Ministerul Public din Costa Rica a anunțat că s-a declanșat procedura eliberării fostului ministru al Turismului din închisoarea costaricană. Informaţia este confirmată şi de iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, care se află şi el în Costa Rica. 

udrea2
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea a ieșit din arest luni, în urma unei decizii a judecătorilor români.

Ministrul Justiţiei a anunţat sâmbătă seara la un post de televiziune că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, din luna octombrie.

Aceeași situație este valabilă și în cazul Alinei Bica.

Aceasta, după ce Instanţa Supremă a decis suspendarea executării pedepselor în urma scandalului pe tema completurilor de 5 judecători formate nelegal, după cum consideră Curtea Constituţională.

Decizia lui Tudorel Toader vine după ce Tribunalul Bucureşti a decis vineri revocarea cererilor de extrădare pentru Elena Udrea dar şi pentru fosta şefă DIICOT, Alina Bica.

În ianuarie, aceiași magistraţi care i-au admis suspendarea pedepsei vor decide dacă dosarul se va rejudeca.

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul gala Bute la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri