Elena Udrea a scăpat de arestul la domiciliu

Data publicării:
udrea - 7260660-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

ACTUALIZARE 14.25. Elena Udrea este liberă, măsura arestului la domiciliu nemaifiind cerută de DNA, fapt confirmat printr-o decizie a instanţei.


Astăzi a avut loc o ședință de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție în care s-a discutat situația Elenei Udrea. Înainte de ședința de judecată, Elena Udrea declara că speră ca instanța să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu una mai blândă și că procurorii anticorupție au renunțat la această măsură.

Aceasta și pentru că, în urmă cu o lună de zile, judecătorii Curții Constituționale au arătat că arestul la domiciliu nu ar fi o măsură constituțională, deoarece nu ar fi foarte bine stabilită perioada pentru care se poate prelungi această măsură. Se luau decizii de prelungire pentru 30 de zile, însă nu se preciza de câte ori poate fi prelungită această măsură.

De altfel, și în cazul lui Gheorghe Ștefan, acuzat în dosarul Microsoft, instanța a decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

De o lună şi jumătate, fostul ministru al Turismului nu are voie să-şi părăsească locuinţa aflată într-un cartier de lux de lângă Bucureşti. Anterior, ea s-a aflat în arest preventiv timp de trei luni şi a stat în mai multe celule de la Arestul central al Poliției, dar şi de la penitenciarul Târgşor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri