Elena Udrea ar putea fi liberă de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
udrea
Foto: Facebook

Elena Udrea ar putea fi liberă de Crăciun. E ar ieși ,cel mai probabil, din arest luni, spune avocatul său, după o decizie a judecătorilor români. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea fostului ministru şi asta după ce Instanţa Supremă a hotârât suspendarea executării pedepsei în acest caz din cauza modului în care au fost constituite completurilor de cinci judecători.

Ministrul Justiţiei a anunţat sâmbătă seara la un post de televiziune că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, din luna octombrie.

Se întâmplă acest lucru după ce Instanţa Supremă a decis suspendarea executării pedepselor în urma scandalului pe tema completurilor de 5 judecători formate nelegal, după cum consideră Curtea Constituţională.

Decizia lui Tudorel Toader vine după ce Tribunalul Bucureşti a decis vineri revocarea cererilor de extrădare pentru Elena Udrea dar şi pentru fosta şefă DIICOT, Alina Bica.

Epopeea Elenei Udrea nu se încheie însă aici: în ianuarie, acelaşi complet de 5 magistraţi care i-au admis suspendarea pedepsei vor decide dacă dosarul se va rejudeca. Vă reamintesc că Elena Udrea a fost condamnată în dosarul gala Bute la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri