Elena Udrea, audiată ca martor la DNA: „Eu nu cred în coincidențe”

Data publicării:
Elena Udrea la DNA-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Audierea Elenei Udrea a avut loc la ceas de seară. La ora 19:15, maşina în care se afla Elena Udrea a oprit în faţa DNA.

Două ore a stat preşedinta PMP în sediul DNA. Anchetatorii au vrut să ştie cum acorda finanţări Ministerul Dezvoltării, pe care aceasta l-a condus până în 2012. O parte din aceste fonduri au ajuns la primarul Gheorge Ştefan. Totul s-a făcut în mod legal, susţine fostul ministru.

„Toate solicitările, că erau de la Gheorghe Ștefan, de la alţii, toate urmau procedura şi cutuma”, a spus Elena Udrea.

Audierea candidatului PMP la prezidenţiale a avut loc chiar înainte de începutul oficial al campaniei electorale.

„Eu nu cred în coincidenţe. A trebuit să vin foarte repede pentru că am înţeles că dosarul trebuie închis”, a adăugat liderul PMP.

Supranumit şi Pinalti, primarul de Neamţ, este anchetat de DNA, încă din luna februarie, când procurorii au făcut mai multe percheziţii la toate instituţiile şi firmele de care este legat numele lui. Ulterior, în baza probelor, Gheorghe Ştefan a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie.

Concret, DNA îl acuză pe Gheorghe Ştefan că şi-ar fi folosit influenţa politică pentru a obţine fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, condus la acea vreme de Elena Udrea, pentru mai multe localităţi din judeţul Neamţ. Lucrările, spun procurorii antocorupţie, ar fi ajuns la o firmă pe care Gheorghe Şefan o controla prin intermediul unor interpuşi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri