Sari la conținut

Elena Udrea, dusă la Penitenciarul Târgşor, unde va sta 21 de zile în carantină

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Elena Udrea a fost scoasă din Arestul Poliţiei Capitalei puţin înainte de ora 12.00 şi a fost urcată într-o maşină alături de o altă femeie arestată preventiv. În această după-amiază, aceasta a ajuns la Penitenciarul Târgşor, unde urmează să stea 21 de zile în carantină în secţia specială, conform procedurilor standard, au declarat reprezentanţi ai penitenciarului.

Ulterior, Elena Udrea va fi transferată pe secţia destinată femeilor aflate în arest preventiv.

Elena Udrea se află în arest preventiv din 25 februarie în dosarul "Gala Bute", iar în 21 aprilie a fost trimisă în judecată. Ea a fost transferată la penitenciar după ce DNA a notificat Arestul Central al Poliţiei Capitalei că a încheiat actele procedurale în cazul său.

Fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica a fost în arest preventiv la penitenciarul Târgșor. La eliberare, aceasta a apreciat condițiile și organizarea din penitenciar, spunând că sunt mult mai bune decât în Arestul Poliției Capitalei.

„Eu am rămas plăcut surprinsă de ceea ce am găsit aici, din perspectiva modului de organizare a penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum, nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun e adevărat. Cu certitudine sunt condiții mai bune decât în Arestul Central. Dacă știam, veneam de la început”, a glumit Alina Bica.